włoskie jedzenie w Krakowie

Włosi zdają sobie sprawę z tego, jak jeść. Być może dlatego, że używane przez nich składniki są świeże, aromatyczne oraz właściwe dla każdego. Szablonowa kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – koncentruje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania podkreślają, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować poprawę utraty wagi, poprawniejszą inspekcję poziomu cukru we krwi i zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest także rozkoszne i oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, które nie tylko smakują niesamowicie, jednakowoż również są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.

kuchnia włoska Kraków

Zerknij na kilka poniższych składników, które stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie niezbędne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w czasie realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest dostatnia w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak też witaminę E i inne zdrowe związki, które zmniejszają stan zapalny.

italian food Krakow

   

Pomidory z puszki
Ożywcze pomidory są świetne, jednakowoż te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest wybitnie istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, schorzeniami serca oraz osteoporozą i są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą przeszłość wykorzystania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, jaki przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew może przepływać bez ograniczeń), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych i hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą wstrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i zniżyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.

Comments are closed